• Grond-, sloop- en waterwerken
  • Asbestverwijdering
  • Specialistisch metselwerk

Een damwand plaatsen langs het water wordt in verband met het veranderende klimaat steeds belangrijker. De grond wordt over het algemeen namelijk steeds droger. Dit zorgt voor allerlei problemen, maar langs oevers van plassen, meren en kanalen worden deze problemen past echt zichtbaar. De droge grond komt hier namelijk in aanraking met het water, waardoor de grond eenvoudig weg kan spoelen. Dit heeft als gevolg dat de kade snel in kan storten. Aangezien kades vaak gebruikt worden om te parkeren of voor recreatie, kunnen er zo gevaarlijke situaties ontstaan.

Een damwand plaatsen bij het water voorkomt gevaarlijke situaties

Een kade die instort kan gevaarlijk zijn, maar soms ontstaan er echt benarde situaties wanneer we geen goede damwand langs het water plaatsen, kan er ook schade ontstaan aan huizen en andere gebouwen die langs de kade staan. In de muren kunnen scheuren ontstaan, waardoor de muur zelfs kan instorten na verloop van tijd. Om deze vervelende situaties te voorkomen, laat u een stevige metalen damwand plaatsen langs het water. De door onszelf in Hazerswoude-Dorp ontwikkelde damwanden worden gemaakt van stevig roestvrijstaal, waardoor u de oever jarenlang beschermt tegen invloeden van het water en van klimaatverandering.

Brug

Overleg met ons over de eisen aan uw damwand

Het is belangrijk dat de damwand die u laat plaatsen langs het water voldoet aan de eisen die u eraan stelt en dat deze past bij de situatie. Ga daarom in gesprek met onze specialisten uit Hazerswoude-Dorp, zodat zij u van goed advies kunnen voorzien. Vervolgens plaatsen zij de juiste damwand langs het water. Heeft u behoefte aan een dergelijk advies? Bel dan naar +31 (0)71 - 3415533 of stuur een e-mail naar info@gebroedersdehollander.nl. Ook kunt u ons contactformulier invullen.

50

% besparen?

U kunt met het GDH-schot © tot wel 50% besparen door de levensduur van uw damwand te verlengen in plaats van te vervangen.

Meer over het GDH-schot © weten?

Projecten

Voetgangersbruggen

Gebr. de Hollander B.V. maakt zich sterk in het compleet vervangen van voetgangersbruggen en landhoofden.

Dobbedreef GDH-schot © plaatsen

Na de Witte Singel had Gebr. de Hollander de smaak te pakken, het werk verliep vlekkeloos en na wat kleine aanpassingen van het nieuwe GDH-Schot © kon het ook toegepast worden bij het vervangen van de oeverbescherming aan de Dobbedreef te Leiden, hier moest ca. 225m vervangen worden.

Oeverbescherming GDH-Schot © plaatsen

De oeverbescherming aan de Witte Singel te Leiden was in slechte staat. De gemeente heeft het traject van 1,5km aanbesteed onder een UAV-GC contract. Hierbij mocht de aannemer kiezen voor een nieuw houten damwand of een eigen idee, zolang het maar de zelfde levensduur had.