In het jaar 1935 is ons bedrijf opgericht door Cornelis Johannes de Hollander. Het bedrijf was gevestigd te Koudekerk aan de Rijn, aan de Hoogewaard, toen nog No.78. Hier was tevens het woonhuis van Cornelis Johannes de Hollander. Hier lag ook de schuit waarmee Cor in de beginjaren het transport over water deed. Daarbij deed hij ook onderhoudswerkzaamheden bij verschillende (beton) fabrieken.

 

CorIn het jaar 1959 is het bedrijf voortgezet door drie zonen van Cornelis Johannes de Hollander. Dit waren Thomas, Toon en Ben de Hollander. Werkzaamheden bestonden toen volgens het handelsregister uit: volgens akte d.d. 1 augustus 1960.

 

  • De uitoefening van handel in grondstoffen en bouwmaterialen welke vrij zijn gekomen bij de sloop.
  • Het aannemen en uitvoeren van sloopwerken.
  • Het aannemen en uitvoeren van grondwerken.
  • Alsmede eigen vervoer per auto.
  • En verder al hetgeen met een en ander in de ruimste zin genomen, geacht kan worden hiermede in verband te staan.

 

Zo had Toon zijn eigen houthandel.

 

Houthandel van Toon

 

Het bedrijf heeft in het jaar 1967 een grondafgraving gekocht van het bedrijf Cools aan de Galgweg. Het betrof het afgraven van het weiland. (vanaf de Gemeneweg gezien aan de rechterzijde van de Galgweg) Deze klus nam vele jaren in beslag en zo is het bedrijf met materieel, auto's, en handel hier terecht gekomen. Door medewerking van de Gemeente Hazerswoude is de definitieve vestiging van het bedrijf aan de Galgweg 3 een feit geworden. 

 

Vele jaren hebben we onze klanten ontvangen in onze keet. Hier werd elke dag het werk geregeld, administratie gedaan, en handel gedreven. Ik de loop van de jaren werd het noodzakelijk om een goed bedrijfspand te hebben waar zowel de administratie, werkvoorbereiding en het onderhoud in een rustige goede omgeving zorgvuldig uitgevoerd kon worden. 

IMG_0008

 

In 1995 is ons kantoorpand gebouwd met garage voor onderhoud aan ons machinepark, kantoor voor administratie en calculatie, en een kantine om te eten en klanten te ontvangen.

 

Ook begon Gebr. de Hollander rond dit jaartal met het saneren van asbesthoudende materialen om een totaal pakket aan te kunnen bieden voor het slopen van alle verschillende soorten bebouwing. 

 

In het jaar 1999 is het bedrijf overgenomen door David de Hollander, de zoon van Ben de Hollander.