Het slopen van de Gerardusschool te Oude Wetering.

Voorafgaande de sloopwerkzaamheden zijn de asbesthoudende toepassingen uit de Gerardusschool verwijderd. Dit betrof wat rioleringen en beglazingskit. Hierna hebben wij op de slooplocatie de Kunstwacht mogen ontvangen. Uit onderzoek was gebleken dat in de gevel van de school een kunstwerk van Joop Puntman zat verwerkt. Het bestond uit keramiek dat was vermetseld in de gevel van het gebouw.

In opdracht van de gemeente is de Kunstwacht aan de slag gegaan met de demontage van het kunstwerk, maar al gauw kwamen zij er achter dat het helaas niet te redden was.   Reden hiervan was dat het kunstwerk en de muur te zwaar verankerd waren, waardoor er een constructie bedacht moest worden om de muur te stutten. De muur zou daarna ingezaagd moeten worden waarna de delen van het kunstwerk losgehaald zouden worden .

Dat was het grootste probleem niet, want zelfs als deze manier toegepast zou worden zou de kans groot zijn dat het keramiek zou sneuvelen tijdens demontage en dit zou ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengen. Om deze reden heeft de gemeente in overleg met de Kunstwacht, woningcorporatie MeerWonen en Gebr. de Hollander besloten dat behoud niet haalbaar was.

Tevens hebben wij bij dit project onze nieuwe kraan mogen ontvangen een Komatsu HB215LC - 3 Hybride kraan.