Deze klus betreft het verwijderen van een asbesthoudend ventilatiekanaal en ca. 10m2 plaatmateriaal met asbesthoudende coating aan de Dillenburg 1 te Alphen aan den Rijn.

Voorafgaande deze sanering heeft Gebr. de Hollander de luchtverwarmingsinstallatie in de hal verwijderd, óók deze bleek asbest te bevatten. Ten tijde van deze sanering stuitten wij op het ventilatiekanaal. Deze was achter de beplating verwerkt en stak voor een klein gedeelte naar binnen.

Toen wij dit kanaal aanvullend hebben laten inventariseren kwamen we er achter dat óók in de coating van de gevelplaten asbest was verwerkt. De plaat eraf, kanaal saneren en plaat terug was dus geen optie. Wij hebben er toen in overleg met de opdrachtgever voor gekozen om deze ook te vervangen.

Bij verwijdering hebben wij gekozen om een steiger te gebruiken, de opdrachtgever vroeg hierbij ook om een afscherming van het werk om onrust te voorkomen. Rekening houdend met het dak hebben wij vooraf kunststof rijplaten geplaatst om schade te voorkomen. Er is toen door een tweede partij een frame van steigers geplaatst rondom de te verwijderen toepassingen, deze hebben wij afgeschermd met bouwzeilen.

Nadat de steigers waren geplaatst hebben wij het  gedeelte van binnen afgeschermd zodat bij verwijdering, van buitenaf, geen asbesthoudende deeltjes naar binnen konden vallen.

Hierna hebben wij onze douchewagen operationeel opgesteld en zijn wij over gegaan tot verwijdering van de beplating en het kanaal.

Na verwijdering en vrijgave hebben wij hier een nieuwe plaat voor terug geplaatst.