Gebr. De Hollander
Galgweg 3
2391 MV Hazerswoude
T 071 - 3415533
F 071 - 3413316
E info@gebroedersdehollander.nl

Geschiedenis van Gebr. de Hollander

In het jaar 1935 is ons bedrijf opgericht door Cornelis Johannes de Hollander. Het bedrijf was gevestigd te Koudekerk aan de Rijn, aan de Hoogewaard, toen nog No.78. Hier was tevens het woonhuis van Cornelis Johannes de Hollander. Hier lag ook de schuit waarmee Cor in de beginjaren het transport over water deed. Daarbij deed hij ook onderhoudswerkzaamheden bij verschillende (beton) fabrieken.

Cor de Hollander 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het jaar 1959 is het bedrijf voortgezet door drie zonen van Cornelis Johannes de Hollander. Dit waren Thomas, Toon en Ben de Hollander. Werkzaamheden bestonden toen volgens het handelsregister uit: volgens akte d.d. 1 augustus 1960.

  • De uitoefening van een handel in zand, grint, puin en sloophout.
  • Het aannemen en opruimen van sloopwerken.
  • Het aannemen en uitvoeren van grondwerken.
  • Alsmede eigen vervoer per auto.
  • En verder al hetgeen met een en ander in de ruimste zin genomen, geacht kan worden hiermede in verband te staan.

 Zo had Toon zijn eigen houthandel.

Houthandel van Toon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bedrijf heeft in het jaar 1967 een grondafgraving gekocht van het bedrijf Cools aan de Galgweg. Het betrof het afgraven van het weiland. (vanaf de Gemeneweg gezien aan de rechterzijde van de Galgweg) Deze klus nam vele jaren in beslag en zo is het bedrijf met materieel, auto's, en handel hier terecht gekomen. Door medewerking van de Gemeente Hazerswoude is de definitieve vestiging van het bedrijf aan de Galgweg 3 een feit geworden. 

Vele jaren hebben we onze klanten ontvangen in onze keet. Hier werd elke dag het werk geregeld, administratie gedaan, en handel gedreven. Ik de loop van de jaren werd het noodzakelijk om een goed bedrijfspand te hebben waar zowel de administratie, werkvoorbereiding en het onderhoud in een rustige goede omgeving zorgvuldig uitgevoerd kon worden. 

Bedrijfspand

In 1995 is ons kantoorpand gebouwd met garage voor onderhoud aan ons machinepark, kantoor voor administratie en calculatie, en een kantine om te eten en klanten te ontvangen.

Ook begon Gebr. de Hollander rond dit jaartal met het saneren van asbesthoudende materialen om een totaal pakket aan te kunnen bieden voor het slopen van alle verschillende soorten bebouwing. 

In het jaar 2001 is het bedrijf overgenomen door David de Hollander de zoon van Ben de Hollander.

En sinds 2005 is Gebr. de Hollander begonnen met het uitvoeren van asbest sanerings projecten voor de grotere opdrachtgevers en de kleinere particuliere klusjes. Hiervoor  wordt het machinepark van de asbest sanerings ploeg jaarlijks flink uitgebreid.

In 2008 heeft het bedrijf de kleine agrarische onderneming van Nico van Leeuwen uit Koudekerk overgenomen. En zijn we ook begonnen met leveren van kleine diensten in de agrarische sector.