Gebr. De Hollander
Galgweg 3
2391 MV Hazerswoude
T 071 - 3415533
F 071 - 3413316
E info@gebroedersdehollander.nl

Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden

Bij dit werk werden we op vrijdag in de loop van de ochtend gebeld door de gemeente Leiden over een onderspoeling bij de Doesbrug in Leiderdorp. Wij zien het dan als een uitdaging om dit soort ‘calamiteit’ klussen in goede banen te leiden, en het te proberen om zo snel mogelijk op te lossen.

Eerst zijn we gaan kijken samen met de opdrachtgever wat de ernst van de situatie was. Op de locatie was er al een gat geslagen van ca. 2 x 1 meter. Omdat het voor eencafé was moest er snel gehandeld worden. We zijn erdezelfde vrijdag middag heen gegaan met het materieel en materiaal en de benodigde handjes. Om een goede tijdelijke afsluiting te kunnen maken van de wand, zijn er 8 meter lange hardhouten azobé planken in gezet. Als gording werd de originele stalen afdek lijst gebruikt van de originele betonnen damwand welke nog wel intact was. Rond01:00 uur s'nachts was de tijdelijke damwand klaar en was het gat tot dewaterlijn aangevuld met grond en klei. De volgende ochtend is het netjes afgerond en opgeleverd.

Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden

Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden Calamiteit. Onderspoeling bij Doesbrug te Leiden