Gebr. De Hollander
Galgweg 3
2391 MV Hazerswoude
T 071 - 3415533
F 071 - 3413316
E info@gebroedersdehollander.nl

Asbestsanering Betonfabriek Alphen

In een productie loods van deze beton-elementen fabriek bevond zich een asbesthoudend plafond op ca. 6m hoog, en het de onderkant van het dak van het gebouw bevond zich op 8m. De sanering moest zo snel mogelijk uitgevoerd worden om de duur van de productie stop te beperken. Hierdoor wordt de sanering in 2 fases uitgevoerd. Momenteel is in fase 1 ca. 1000m2 asbesthoudende beplating verwijderd.

Als eerste moest de hele hal leeggehaald worden en vrij gemaakt worden van losse en/of verplaatsbare opstakels. Dit heeft de betonfabriek zelf gedaan. Ondertussen konden wij beginnen met het maken van een enorme afscheidings wand in de loods. Deze wand had maar liefs een oppervlak van ca. 250 m2. Ook boven de plafondbeplating moest een containment wand aangebracht worden, en wel zo dat deze in fase 2 ook gebruikt kan worden.

Tijdens het saneren zijn ook gelijk het houten raamwerk waar de platen aan hingen en de isolatie welke op de platen lag ingepakt en afgevoerd. Na het afronden van de sanerings werkzaamheden kon de wand weer weggehaald worden, en kon de loods weer ingericht worden. Op de 4e foto is goed te zien dat de folie wand nog boven het plafond zit, klaar voor fase 2. Dan zal er opnieuw ook weer een wand naar beneden gezet worden.

Asbestsanering Betonfabriek Alphen

Asbestsanering Betonfabriek Alphen Asbestsanering Betonfabriek Alphen Asbestsanering Betonfabriek Alphen Asbestsanering Betonfabriek Alphen Asbestsanering Betonfabriek Alphen

‚Äč