Gebr. De Hollander
Galgweg 3
2391 MV Hazerswoude
T 071 - 3415533
F 071 - 3413316
E info@gebroedersdehollander.nl

Horizontaal metselwerk Medaillon Breestraat Leiden

Het medaillon met het wapen van Leiden dat midden in de Breestraat logt -precies voor het stadhuis- is gereed. Met de tekst "Al niet sonder God 1586" met het wapen van de stad in het midden.

Bij de herinrichting van de Breestraat werd samen met de Historische Vereniging Oud Leiden onderzocht hoe het medaillon terug kon komen. Het vorige medaillon dateerde uit 1977 en werd indertijd door deze vereniging ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan aan de stad geschonken.

Het huidige medaillon is een reconstructie van een exemplaar uit de zestiende eeuw. Dit oorspronkelijk exemplaar werd in 1586 op dezelfde plek gelegd als symbool van de eerste bestrating van de Breestraat.

Gebr. de Hollander is gebonnen met de realisatie van het nieuwe medaillon.

Gebr. de Hollander is gebonnen met de realisatie van het nieuwe medaillon. De buitenste ring natuurstenen keien ligt er in. De volgende stap is het aanbrengen van de keien en klinkers die de ring vormen waar de tekst later in gemetseld gaat worden. Eerst worden de sleutels met de keien in midden gedeelte van het medaillon gemetsel. Daarna wordt het verder ingelegd met klinkers Horizontaal metselwerk Medaillon Breestraat Leiden Horizontaal metselwerk Medaillon Breestraat Leiden

‚Äč