Gebr. De Hollander
Galgweg 3
2391 MV Hazerswoude
T 071 - 3415533
F 071 - 3413316
E info@gebroedersdehollander.nl

Asbest in oud onderkomen van Kaju Putih

In de aanloop naar de sloop van het verenigingsgebouw van de Molukse gemeenschap in Alphen aan den Rijn, een klein stukje test in het Algemeen Dagblad. Wanneer de sloop daadwerkelijk start zal er nog een bericht terug te vinden zijn in de krant. Momenteel worden de voorbereidende werkzaamheden en de asbestsanering uitgevoerd. Onder het kopje diensten / sloopwerken zal ook het betreffende project een plekje krijgen in de lijst van referentie werken.

Asbest in oud onderkomen van Kaju Putih

Het ruim 40 jaar oude houten gebouw van Kaju Putih bevat asbest. Voordat het verenigingsgebouw van de Molukse gemeenschap over anderhalve week gesloopt wordt, zal eerst het asbest verwijderd moeten worden. Vorige week hebben Molukkers en Alphense politici officieel afscheid genomen van het gebouw aan de Eikenlaan.

Inmiddels zijn er om het gebouw hekken geplaatst en zijn er stalen rijplaten neergelegd voor de zware machines. Begin volgende week wordt het terrein afgeschermd omdat er geen asbeststof mag vrijkomen. Het gespecialiseerde sloop- en asbestsaneringsbedrijf De Hollander uit Hazerswoude zegt ongeveer een dag nodig te hebben om de asbest te verwijderen. "Het gebruik van asbest was in die periode heel normaal, maar het valt wel mee met wat er ligt," licht De Hollander toe.

De fundering van het gebouw van Kaju Putih blijft mogelijk intact omdat het gebruikt kan worden voor de nieuwbouw op dezelfde plek komt. De stichting heeft inmiddels z'n intrek genomen in het noodgebouwtje op enkele meters afstand. Het kan volgens het stichtingsbestuur nog wel twee tot drie jaar duren voordat de nieuwbouw er staat. Al 10 jaar lang wordt er over een nieuwe stek voor Kaju Putih gesproken. Ook in het nieuwe multifunctionele centrum blijft de kerk, wat Kaju Putih betreft een grote rol spelen.